Ce alimente sau băuturi ar trebui evitate în timpul sarcinii?
Mai multe alimente vă pot afecta sănătatea dvs. sau a copilului dvs. mai mult decât v-ați putea da seama. Aflați ce alimente să evitați în timpul sarcinii. Vrei ce este mai bun pentru copilul tău. De aceea adaugi fructe feliate la terciul de la micul dejun, adaugi salatele cu năut sau o gustare cu migdale. Dar știi ce alimente să eviți în timpul sarcinii? În articolul ce urmează veți găsi alimentele care ar trebui evitate în timpul sarcinii.
Evită fructele de mare bogate în mercur
Fructele de mare pot fi o sursă excelentă de proteine, iar acizii grași omega pot ajuta la dezvoltarea creierului și a ochilor bebelușului. Cu toate acestea, unii pești și crustacee conțin un nivel potențial periculos de mercur. Prea mult mercur ar putea dăuna sistemului nervos în curs de dezvoltare al copilului.
Cu cât peștele este mai mare cu atât crește probabilitatea să conțină mai mult mercur. În timpul sarcinii, vă recomandăm să evitați:
-Ton
-Macrou
-Marlin
-Pește-spadă
Deci, ce este sigur de consumat? Unele tipuri de fructe de mare conțin puțin mercur. Orientările dietetice 2020-2025 două sau trei porții de fructe de mare pe săptămână în timpul sarcinii. De exemplu:
-Hamsii
-Somn
-Hering
-Ton ușor conservat
-Stridii din Pacific
-Pollock
-Somon
-Sardine
-Crevete
-Păstrăv
Cu toate acestea, limitați tonul alb la 168 grame pe săptămână.
Evitați fructele de mare crude, insuficient gătite sau contaminate
Pentru a evita bacteriile dăunătoare sau virușii din fructele de mare:
• Evitați peștele crud și crustaceele. Exemple de alimente crude sau insuficient gătite de evitat includ sushi, sashimi, ceviche, stridii crude sau scoici.
• Evitați fructele de mare refrigerate, negătite.
• Dacă mâncați pește din apele locale, acordați atenție recomandărilor locale privind peștele, mai ales dacă poluarea apei este o problemă. Dacă nu sunteți sigur de siguranța peștelui pe care l-ați mâncat deja, nu mâncați niciun alt pește în acea săptămână.
• Gătiți fructele de mare în mod corespunzător. Gătiți peștele la o temperatură de 63 C. Peștele este gata atunci când se separă ușor de pe os și pare opac peste tot. Gatiti crevetii, homarii si scoicile până când devin albi ca laptele. Gătiți scoicile și stridiile până când se deschid cojile.
Evitați carnea de pasăre și ouăle insuficient gătite
În timpul sarcinii, aveți un risc crescut de intoxicație alimentară bacteriană. Reacția ar putea fi mai severă. Rareori, toxiinfecțiile alimentare afectează și copilul.
Pentru a preveni bolile de origine alimentară:
• Gătiți complet toate cărnurile și păsările înainte de a le mânca. Utilizați un termometru pentru carne pentru a vă asigura.
• Evitați pateurile refrigerate și tartinele din carne.
• Gatiti ouale pana cand galbenusurile si albusurile sunt tari. Ouăle crude pot fi contaminate cu bacterii dăunătoare. Evitați alimentele preparate cu ouă crude sau parțial gătite, cum ar fi smogul de ou, aluatul crud și sosul olandez proaspăt sau de casă și sosurile pentru salată Caesar.
Evitați alimentele nepasteurizate
Multe produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele degresat, brânza mozzarella și brânza de vaci, trebuie să fie incluse în alimentația ta. Totuși, orice conține lapte nepasteurizat este periculos. Aceste produse pot duce la boli de origine alimentară.
Evitați brânzeturile moi, precum brie, feta și brânza albastră, cu excepția cazului în care sunt etichetate clar ca fiind pasteurizate sau făcute cu lapte pasteurizat. De asemenea, evitați să beți lapte nepasteurizat.
Evitați fructele și legumele nespălate
Pentru a elimina orice bacterie dăunătoare, spălați bine toate fructele și legumele crude. Evitați varza crudă de orice fel, inclusiv lucerna, trifoiul, ridichile și fasolea mung, care ar putea conține și bacterii cauzatoare de boli. Asigurați-vă că gătiți germenii bine.
Evită excesul de cofeină
În timp ce cofeina poate traversa placenta, efectele asupra copilului nu sunt clare. Pentru a fi în siguranță, medicul vă poate recomanda evitarea sau limitarea cantității de cofeină din dieta dumneavoastră la mai puțin de 200 de miligrame (mg) pe zi în timpul sarcinii.
Pentru perspectivă, o ceașcă de cafea preparată de 240 ml conține aproximativ 95 mg de cofeină, o ceașcă de 240 ml de ceai preparat conține aproximativ 47 mg și o ceașcă de 360 ml de cola cu cofeină conține aproximativ 33 mg.
Evită ceaiul din plante
Există puține date despre efectele plantelor specifice asupra copiilor în curs de dezvoltare. Ca urmare, evitați să beți ceai din plante, cu excepția cazului în care medicul vă recomandă, chiar și tipurile de ceai din plante comercializate special pentru sarcină pentru femeile însărcinate.
Evitați alcoolul
Niciun nivel de alcool nu a fost dovedit sigur în timpul sarcinii. Cel mai sigur este să eviți complet alcoolul. Luați în considerare riscurile. Consumul de alcool în timpul sarcinii duce la un risc mai mare de avort spontan și de naștere prematură. Consumul de alcool poate duce, de asemenea, la sindromul alcoolic fetal, care poate provoca deformări faciale și dizabilități intelectuale. Dacă sunteți îngrijorat de alcoolul pe care l-ați consumat înainte de a ști că sunteți însărcinată sau credeți că aveți nevoie de ajutor pentru a renunța la alcool, consultați-vă medicul.
Când ești însărcinată, este esențial să eviți alimentele și băuturile care te pot expune pe tine și pe copilul tău la pericol. Deși majoritatea alimentelor și băuturilor sunt perfect sigure pentru a fi consumate, unele, cum ar fi peștele crud, lactatele nepasteurizate, alcoolul și peștele cu conținut ridicat de mercur, ar trebui evitate. În plus, unele alimente și băuturi, cum ar fi cafeaua și alimentele bogate în zahăr, ar trebui limitate pentru a avea o sarcină sănătoasă.
La Medstore vrem să oferim o îngrijire de calitate, accesibilă și simplă. Aducem inovații care nu numai că îi ajută pe oameni să se vindece, dar și să se simtă în armonie cu propriul corp, minte și suflet. Vedeți AICI produsele care te va face să fii mai protejată în timpul sarcinii!!!